Mikä on IMS?

IMS on laajalti tunnettu ja rekisteröity sähköinen laatu/toimintajärjestelmä, joka sopii 1-hengen yrityksistä isoihin yrityksiin, koska laatu ja prosessi-kuvaukset eivät ole sidoksissa yrityksen kokoon.

IMS on käytössä yksityisessä ja julkisessa sosiaali- ja terveydenhuollossa, kymmenissä palvelutaloissa, joissakin lääkärikeskuksissa (mm. Seinäjoen Lääkärikeskuksessa, sairaala Eirassa Helsingissä, Tampereen Lääkärikeskuksessa), noin 100 sairaankuljetusyrityksessä jne. Esim. Oulun kaupunki on valinnut sosiaali- ja terveydenhuoltoonsa IMS-toimintajärjestelmän ja kouluttaa parhaillaan henkilökuntaansa, noin 3000 henkilöä, sen käyttäjäksi. Helsingin kaupungin työterveys, jolla on noin 40 000 asiakasta, on myös ottanut IMS:n käyttöön.

Fysioterapiayritys hyötyy siitä, että sillä on sama toimintajärjestelmä kuin palvelujen ostajilla: tämän vuoksi Fysi Partners Finland valitsi IMS Solutionin yhteistyökumppanikseen.

Katso lisää: IMS-asiakkaita toimialoittain (pdf)

Mihin sähköistä IMS FPF laatu-/toimintajärjestelmää tarvitaan?

Koko terveydenhuolto siirtyy kohti sähköistä järjestelmää. Sähköiset e-reseptit ovat jo osa terveydenhuollon sähköistystä, johon kuuluu myös potilasarkisto. Yksityiset lääkäriasemat siirtyivät sähköisiin resepteihin 1.4.2014. Jatkossa kaikki, myös fysioterapiayritysten, potilastiedot tallentuvat valtakunnalliseen tietokantaan (ns. Kelan vetämä KANTA-hanke).

Fysioterapiayritys joutuu pakosta mukaan tähän kehitykseen, kun sähköiset lääkärinlähetteet ja valtakunnallinen sähköinen potilastietokanta tulevat käyttöön suunnitelmien mukaan loppuvuodesta 2015.

IMS-alustalla toimiva laatu/toimintajärjestelmä pystyy vastaamaan omalta osaltaan tähän sähköistymiskehitykseen. Oman laatumateriaalin luominen IMS:ssä on vaivatonta. Oletpa tehnyt oman laatukansiosi millä menetelmällä tahansa, sisällön siirtäminen helppokäyttöiseen sähköiseen IMS:iin onnistuu hyvin. Jos sinulla ei ole vielä laatukansiota, koulutuksen jälkeen sinullakin on yli 50 -sivuinen laatu/ toimintakäsikirja, vieläpä virallisessa sähköisessä muodossa ja ISO 9001 vaatimukset täyttävänä.

Sinun ei tarvitse olla taitava tietokoneen käyttäjä, vaan ihan tavalliset taidot riittävät. IMS toimii ”pilvessä”, joten myös varmuuskopiot ovat aina ajan tasalla. Kun kaikki dokumentit, laatusisällöt, sopimukset, ohjeistukset jne. on laitettu IMS:iin, ne ovat aina helposti löydettävissä. Järjestelmä soveltuu myös hyvin uuden työntekijän perehdyttämiseen ja henkilökunnan johtamiseen.

Osallistujien kommentteja

Aiempiin koulutuksiin osallistuneet fysioterapiayrittäjät saivat oman yrityksensä IMS-järjestelmän hyvään perus-kuntoon koulutuksen aikana. Kuntoon saatiin niin perusprosessit kuin yli 50 -sivuiset laatu/ toimintakäsikirjat.

  • "Kiitos koulutuksesta. Palvelutalo valitsi minun yritykseni palveluntuottajaksi ja pääsyy oli se, että minullakin oli IMS!"
  • "IMS -järjestelmä mahdollistaa laadun tuottamisen kannattavasti. - Olisin kaivannut tätä jo 20 vuotta sitten!"
  • "Tämä on mahtava työväline. Olen 5 vuoden sisällä lopettamassa ja myymässä yritystäni. Uskon, että sähköinen IMS-järjestelmä tuo sellaista lisäarvoa, että saan yritykseni myytyä hyvällä hinnalla - jos maltan lopettaa."
  • "Iloinen yllätys oli IMS:n käytön selkeys. Vaikka tietokoneen käyttötaitoni ei ole kovin hyvä, se oli IMS:n käytössä täysin riittävä. Sain oman laatukäsikirjani siirrettyä IMS:iin."
  • "Uskomatonta, että minun pienen yritykseni toimintajärjestelmä on nyt ulkoasultaan yhtä hieno kuin IMS-demossa, mutta sisältö omani!"
Fysi Partners Finland Oy
Nuijamiestentie 7
00400 HELSINKI
Puh. 010 327 5220
toimisto(ät)fysipartners.fi
www.fysipartners.fi
Avainlippu