Golfkenttien kutsu
Golfkausi on alkanut jo monilla kentillä. Lajina golf vaatii paljon enemmän urheilukykyä ja lihasten hallintaa kuin monet kuvittelevat, jopa satunnaiset golfaajat saavat golfvamman ainakin kerran elämässään.
Suurin osa golfin pelaamisen aiheuttamista vammoista johtuu vartaloon kohdistuvasta rasituksesta swingin / golflyönnin aikana. Voima-, liikkuvuus-, koordinaatio- ja tasapainoharjoitteluun kannattaa käydä hakemassa ohjeet fysioterapeutilta. Samalla voidaan kartoittaa lihaskuntoa, hoitaa kireyksiä ja jumeja. Myös Pilatesharjoittelu on oivallista golfaajalle. Pilatesharjoitteet tukevat kehon hallintaa, keskittymistä ja hengitystä. Kun ranka on tuettu ja lihakset toimivat oikein, niin koko keho liikkuu ja tuottaa voimaa vapaasti swingin aikana.
Täysimittainen 18 reiän golfkierroksen kesto on noin 3 – 4,5 tuntia, riippuen peliryhmän koosta ja pelinopeudesta. Tuollaisen kierroksen aikana tulee lyötyä 70–120 lyöntiä ja käveltyä keskimäärin noin kymmenen kilometriä. Energiaakin kuluu kierroksella noin 1200–2000 kilokaloria. Tällainen urheilurasitus voi aiheuttaa kipua ja epämukavia tuntemuksia varsinkin jaloissa, etätyöläinen ei välttämättä pitkän istumiskauden jälkeen ole tottunut olemaan jalkojen päällä näin pitkään. Ennen kauden aktiivista aloitusta on siis hyvä tarkistaa myös jalkojen kunto, jotteivät esim. kantapään, päkiän, varpaiden tai akillesjänteen ongelmat haittaa pelaamista. Fysioterapeutti auttaa jalkinevalinnoissa ja tutkii tukipohjallistarpeen.
Muista myös nesteytys ja palautuminen
Jotta vältytään krampeilta ja muilta suonenvedoilta, pitää bägissä olla paljon muutakin juotavaa kuin birdie-pullo. Rentouttava ja palauttava hieronta on paikallaan monen tunnin golfkierroksen ja kävelyn jälkeen. Hieronta parantaa lihasten verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja sitä kautta vähentää kipuja ja kireyksiä. Huoltamalla lihaksia säännöllisesti ja kehittämällä omaa liikkuvuutta, oppii hallitsemaan kroppaa paremmin ja lyömään palloakin pidemmälle.,