canstockphoto98069316

Uudenvuodenlupaukset lunastuvat liikkumalla

Vuoden alussa on lupa innostua uudesta. Uudenvuodenpäätöksiä kritisoidaan niiden lyhytkestoisuudesta, mutta onhan kuitenkin hyvä, jos ne laittavat meidät pohtimaan omia tavoitteita elämässä – vaikka lyhyelläkin tähtäimellä. Tavoitteiden asettamisessa pitää silti miettiä, mihin omat rahkeet ja resurssit riittävät, jotta uudenvuodenlupaus kantaa pidemmälle kevääseen ja toimii koko vuoden.

Suomalaisten suosituimmat vuoden alun päätökset on aina tehty terveysnäkökulmalla: tipaton tammikuu, tupakkalakko, laihdutus, liikunnan lisäys, kunnon kohotus, stressin vähennys, unen laadun parannus jne. Seuraavina – ja aivan yhtä tärkeinä toiveina haluamme parantaa elämisen laatua huomioimalla perhettä ja ystäviä, harrastamalla ja oppimalla jotain uutta, pyrkimällä positiiviseen elämänasenteeseen. Mehän olemme onnellinen kansa, joten optimismilla suhtaudumme myös kykyymme vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja terveyteen.

Liikunnalla ja liikkumisella on tutkitusti lukuisia hyviä vaikutuksia fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Säännöllisellä kohtuutehoisella liikunnalla on todettu olevan edullisia vaikutuksia myös useiden sairauksien ehkäisyssä. Liikkumisen vaikutukset elimistöön, toimintakykyyn ja terveyteen voivat joillakin tuntua jo heti aloittaessa, toisilla säännöllistä liikkumista pitää harrastaa pidempään ennen kuin muutokset tai vaikutukset näkyvät. Lähde ja lisätietoa liikkumisen terveysvaikutuksista: UKK-instituutti.

Varaa aika asiantuntijalle – hoidetaan kroppa kuntoon ja päivitetään liikuntaohjeistus!

Pari vuotta kestänyt pandemia on monen kohdalla vähentänyt liikuntaa ja samalla lisännyt sisälläoloa ja etätöissä istumista. Jos tuntuu, että keho on jumissa, paikkoja kolottaa, liikkeet loiventuneet, niin kannattaa varata aika fysioterapeutille. Asiantuntijan hoidossa kipujen ja jäykkyyksien syyt selvitetään, hoidetaan ja laaditaan yhdessä yksilöllinen liikunta- tai harjoitteluohjelma.

OmaFysio -klinikoilla on rutkasti osaamista, kokemusta, viimeisintä alan tietoa, jonka perusteella saadaan kroppa huollettua ja liikuntainnostus aktivoitua. Lisäksi paikan päälläkin voi tehdä salitreeniä, osallistua liikuntaryhmiin, käydä hieronnassa ym. ym.
Hyvää uutta vuotta 2023 – ja tervetuloa!